Συχνές ερωτήσεις

– Τι διαφορά έχει το Παιχνιδοσκόπιο από έναν παιδικό σταθμό;

Η κύρια διαφορά είναι ότι στο Παιχνιδοσκόπιο το παιχνίδι είναι το μέσο για την κατάκτηση της γνώσης. Τα πάντα μπορούν να γίνουν παιχνίδι και το παιχνίδι είναι το κύριο μέσο έκφρασης των παιδιών.

– Τι ηλικίες παιδιών δέχεστε και πόσα παιδιά έχετε ανά τμήμα;

Δεχόμαστε παιδιά ηλικίας από 2 ως 6 ετών (έως και νηπιαγωγείο). Εφαρμόζοντας την παιδαγωγική προσέγγιση των ανοιχτών τάξεων, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τα παιδιά μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε όλους τους χώρους του σχολείου ενώ όταν χρειάζεται χωριζόμαστε σε 2 ή 4 ομάδες.

-Το παιδί μου φοράει ακόμη πάνα, θα γίνει δεκτό;

Αν και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών έχει κατακτήσει τον έλεγχο των σφιγκτήρων του μέχρι τα 3 χρόνια, αρκετά παιδιά χρειάζονται λίγο χρόνο παραπάνω. Σε καμία περίπτωση η πάνα δεν είναι λόγος απόρριψης ενός παιδιού αλλά μια ευκαιρία για να μπορέσουμε σε συνεργασία με την οικογένεια να βοηθήσουμε το κάθε παιδί να κατακτήσει αυτόν τον έλεγχο όταν θα είναι έτοιμο αναπτυξιακά.

-Τι θα κάνει το παιδί μου στο σχολείο;

Δεν πιστεύουμε ότι η τήρηση αυστηρού ημερήσιου προγράμματος συμβάλει στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, έτσι φροντίσαμε να έχουμε αρμονία, ρυθμό και ροή στην ημέρα και την εβδομάδα μας όχι όμως και αυστηρό πρόγραμμα. Οι παιδαγωγοί μας σχεδιάζουν ερεθίσματα που ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές ανάγκες αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε παιδιού, έτσι μέσα στην ημέρα μας θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα παίξουμε ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, θα βγούμε σίγουρα στον κήπο ή την παιδική χαρά, θα λερωθούμε, θα ποτίσουμε τα λουλούδια μας, θα πλύνουμε το ποτήρι μας, θα διαβάσουμε ένα βιβλίο ή μπορεί να πάμε μια βόλτα στη βιβλιοθήκη. Σίγουρα θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να φάμε κάτι υγιεινό, να ξεκουραστούμε όταν το θελήσουμε, να φροντίσουμε την ατομική μας υγιεινή και χρόνο να μην κάνουμε απολύτως τίποτα όποτε το έχουμε ανάγκη. Μια φορά την εβδομάδα επισκεπτόμαστε το γειτονικό μας βουνό στα πλαίσια ενός σύγχρονου σχολείου του δάσους ενώ κάθε μήνα δεχόμαστε και κάνουμε επισκέψεις σε θέατρα, μουσεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους.

– Τι ωράριο λειτουργίας έχετε και πότε είσαστε κλειστά;

Προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στο σύγχρονο τρόπο ζωής των γονέων το Παιχνιδοσκόπιο λειτουργεί από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα ενώ είμαστε κλειστά τις επίσημες αργίες του έτους και τον Αύγουστο. Το ακριβές ωράριο λειτουργίας και το πότε είμαστε κλειστά διαμορφώνεται κάθε χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες των οικογενειών που συμμετέχουν. Στο σχολείο μας λειτουργεί επίσης απογευματινή ομάδα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 2 έως 6 ετών με ωράριο 17.00-20.00 με ημερήσια ή μηνιαία συμμετοχή.

– Έχετε σχολικό;

Δεν υπάρχει σχολικό για τις καθημερινές μετακινήσεις μαθητών απο και προς το σχολείο. Το κόστος ενοικίασης σχολικού για τις εκδρομές μας και το κολυμβητήριο περιλαμβάνεται στο μηνιαίο κόστος.

– Τι γίνεται αν ένα παιδί αρρωστήσει;

Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής όπως πλύσιμο χεριών, καθαριότητα και αερισμός χώρου, τακτικό πλύσιμο παιχνιδιών, συνεργασία με παιδίατρο και τους γονείς για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε χαμηλά ποσοστά άρρωστων παιδιών μέσα στη χρονιά. Για την καλή υγεία όλων μας δεν θα γίνονται δεκτά στο χώρο παιδιά που νοσούν παρά μόνο μετά από βεβαίωση ιατρού για τα κατάλοιπα βήχα ή βλέννας.

Οι παιδαγωγοί δίνουν φάρμακα μόνο με έγγραφη εντολή ιατρού και υπεύθυνη δήλωση γονέα.
Σε περίπτωση ατυχήματος παρέχονται πρώτες βοήθειες και ακολουθούμε ειδικό πρωτόκολλο.
Στην αρχή κάθε χρονιάς γίνεται σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τους παιδαγωγούς και τους γονείς ώστε όσοι συμμετέχουν στην ομάδα να γνωρίζουν βασικές πρώτες βοήθειες.

– Ποιο είναι το κόστος; Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις;

Το ετήσιο κόστος συμμετοχής ξεκινάει από 5.280 € και διαφοροποιείται ανάλογα με το ωράριο και τις υπόλοιπες παροχές. Για μονογονεϊκές οικογένειες, αδέλφια, ειδικές περιπτώσεις και προεξόφληση του ποσού παρέχεται έκπτωση.
Δεν υπάρχει καμμιά επιπλέον χρέωση για εγγραφή, τα υλικά, τις εκδρομές, τις παραστάσεις και τα εργαστήρια που γίνονται στο χώρο του σχολείου μας ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστούμε και να χρησιμοποιήσουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία.

– Δέχεστε παιδιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”

Στο Παιχνιδοσκόπιο δεν γίνονται εγγραφές παιδιών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

– Πότε γίνονται εγγραφές και πως μπορώ να κλείσω ένα ραντεβού γνωριμίας μαζί μας.

Δεχόμαστε νέα παιδιά κάθε Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και Απρίλιο (μετά το Πάσχα) με την προϋπόθεση να υπάρχουν κενές θέσεις τη συγκεκριμένη περίοδο. Η περίοδος επανεγγραφών (για παιδιά που ήδη φοιτούν) είναι έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ προεγγραφές πραγματοποιούνται από το Φεβρουάριο (για τον επόμενο Σεπτέμβριο) και μέχρι τη συμπλήρωση των κενών θέσεων. Εγγραφές μπορούν να γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εφόσον υπάρχει κενή θέση.
Για περισσότερες λεπτομέρειες ή οποιαδήποτε άλλη απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6090772.